اجرای سازه کرتن وال

در حقیقت کرتن وال که به دیوار پرده نیز معروف است یکی از زیباترین و چشم‌نوازترین نماهای مدرن برای پوشش دهی نمای خارجی ساختمان است. در اجرای سازه کرتن وال از پروفیل‌های آلومینیومی و از شیشه برای پر کردن فصای بین فریم‌های آلومینیومی استفاده می‌شود. در حقیقت در این مدل از نماها لامل‌ها به دو دسته اصلی اقفی و عمودی تقسیم می‌شوند که لامل افقی ترنسم و لامل عمودی مولیون نام دارد. لازم است بدانید که در اجرای سازه کرتن وال ترنسم یا همان لامل افقی نسبت به مولیون یا همان لامل عمودی طول بیشتری دارد ولی عرض آنها با یکدیگر برابر است. شاید برایتان سوال ایجاد شود که دلیل این تفاوت طول در لامل‌ها به چه دلیل است؟ در جواب باید پاسخ داد که اختلاف طول لامل‌ها به این دلیل است که بیشتر بار شیشه بر روی لامل عمودی و یا همان مولیون است. اما شایان ذکر است بدانید که در برخی از نماها طور ترنسم و مولیون با یکدیگر برابر است و این موضوع به دیدگاه طراحان بستگی دارد! در ادامه مقاله قصد داریم بیشتر درباره اجرای سازه کرتن وال صحبت کنیم، پس اگر دوست دارید در این زمینه اطلاعات بیشتر کسب کنید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

هر آنچه که باید درباره تارخچه سازه کرتن وال بدانید

همان طور که می‌دانید تا قبل از قرن نوزدهم دیوارهای بیرونی ساختمان‌ها را از جنس خشت می‌ساختند. با پیشرفت و توسعه استفاده از فولاد ساختمانی این امکان به وجود آمد که برای ساختمان‌ها از ستون‌هایی استفاده کنند که بتواند بارهای سنگین ساره را تحمل کند و دیگر نیازی به دیوارهای بیرونی به عنوان یک تکیه‌گاه نباشد! با غیر برابر شدن دیوارهای بیرونی دیوارها بسیار سبک‌تر و بزرگ‌تراز دیوارهای خشتی شدند و همین امر سبب شد تا دیوارها و نماهای شیشه‌ای به عنوان نمای بیرونی یک ساختمان انتخاب شود. امروزه استفاده از دیوارها و نماهای شیشه‌ای بسیار مدرن است و در کنار زیبایی و چشم‌نوازی بسیار رواج یافته است.

اجرای سازه کرتن وال

ساختار نمای کرتن وال به چه صورت است؟

ساختار نمای کرتن وال به صورت صنعتی تولید می‌شود و جزو نماهای خشک یا همان نماهای تهویه شوند محسوب می‌شود. جزئیات نمای کرتن وال به گونه‌ای طراحی می‌شود که ساختارهای آلومینیومی آن در مواجه شدن با تنش‌های وارده از جابه‌جایی سازه اصلی ساختمان در زلزله، نشست‌های احتمالی و … بسیار مقاوم باشد و بخاطر همین قابلیت مقاوم بودن نمای کرتن وال به آن Self-support نیز گفته می‌شود. شایان ذکر است که نمای کرتن وال به جز وزن خود هیچ بار دیگری را متحمل نخواهد شد و به دلیل ساختاره ویژه و خاصی که دارد در برای نفوذ آب، هوا، حرارت، فشار باد، زلزله و … بسیار مقاوم و مستحم است.

نمای کرتن وال به چند دسته تقسیم می‌شود؟

به طور کلی نمای کرتن وال به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود که اگر خواهیم انواع این نماها را برای شما عزیزان بیان کنیم به شرح ذیل است:

  1. نمای کرتین وال قاب دار یا فیس کپ (face cap)
  2. نمای کرتین وال بدون قاب یا فریم لس (frameless)
  3. نمای کرتین وال نیمه قاب دار یا سمی فریم (semi frame)

حال که با انواع نماهای کرتن وال آشنا شدید در ادامه قصد داریم هر کدام را به صورت جداگانه برای شما عزیزان توضیح دهیم پس همراه ما باشید.

اجرای سازه کرتن وال

درباره سیستم قاب دار یا همان فیس کپ

در این نماها فرایند زیرسازی توسط پروفیل‌های عمودی و افقی انجام می‌شود و این دو مدل پروفیل به شبکه‌ها متصل می‌شوند. همچنین شیشه‌ها به طور مستقیم بر روی ساختار لامل قرار می‌گیرند و یک درپوش فشاری آن را از بیرون بر روی لامل آلومینیومی محکم می‌کند. شایان ذکر است که برای زیبایی کار نمای فیس کپ می‌توانید از طرح و طول‌های دلخواه استفاده کنید.

درباره سیستم وال بدون قاب و یا همان فریم لس

در این روش اگر به سطح شیشه نگاه کنیم یک سطح صاف خواهیم دید اما فریم‌های شیشه به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد شد. همچنین یکی از مزیت‌های این مدل از شیشه‌ها سهولت نگهداری و نظافت است. شایان ذکر است که این مدل از کرتن وال‌ها دارای سرعت نصب بالایی هستند.

درباره سیستم وال نیمه قاب و یا سمی فریم

در این روش یکی از قسمت‎های افقی و یا عمودی حذف خواهد شد و از لاستیک‌ها عایق و چسب‌های مخصوص پایه سیلیکونی استفاده می‌گردد.

مزایای استفاده از نمای کرتن وال چیست؟

همان طور که می‌دانید استفاده از این نماها دارای مزایای خاص و منحصربه فردی است که این مزایا به شرح ذیل است:

  • نماهای کرتن وال دارای ساختاری سبک هستند که همین امر سبب شده است که باری که ساختمان نیاز است تحمل کند کاهش پیدا کند.
  • استفاده از کرتن وال‌ها یا همان نماهای شیشه‌ای سبب می‌شود که نور بیشتری وارد ساختمان شود.
  • کاهش مصرف انرژی
  • دارای سرعت اجرای بالا
  • استفاده از این نماها سبب می‌شود که ساختمان در برابر رطوبت، صوت و حرارت به طور کامل عایق بندی شود.
  • اجرای این سیستم‌ها می‌تواند به دو صورت پیش ساخته و یا نیمه پیش ساخته باشد.
  • این مدل از نماها دارای ویژگی‌ها و آپشن‌های بسیار زیادی هستند.
  • نماهای کرتن وال دارای تنوع بسیار زیادی است.
  • زمانی که از سازه کرتن وال استفاده نمایید می‌توانید به راحتی به سیستم سازه جلوه‌های شب و روز دهید.
  • امکان نصب انواع بازشو امکان پذیر است.
  • استفاده از سازه کرتن وال سبب کاهش هزینه‌های بهره‌برداری و نگهداری ساختمان می‌گردد.
  • دارای قطعات با کیفیت و مرغوب
  • سبب تامین آسایش ساکنین ساختمان می‌گردد.
  • در مورد نهایی شایان ذکر است که استفاده از سازه‌های کرتن وال برای ساختمان سبب مقاوم بودن ساختمان در برابر رفتارهای تنشی مانند زلزله می‌گردد.

اجرای سازه کرتن وال

روش اجرای سازه کرتن وال به چه صورت است؟

درباره روش اجرای سازه کرتن وال باید گفت که این سازه‌ها را می‌توان به دو روش سیستم استیک و سیستم یونیتایزد اجرا کرد. در ادامه قصد داریم هر کدام از این روش‌ها را برای شما عزیزان به صورت مجزا شرح دهیم پس همراه ما باشید.

  • سیستم استیک:

یکی از پرکاربردترین روش اجرای سازه کرتن وال ساختمان روش استیک است. فرایند این روش به این صورت می‌باشد  که اجزای ساختار اصلی یعنی پروفیل عمودی و افقی در محل پروژه برش داده خواهد شد و هریک جداگانه برروی بدنه ساختمان نصب می‌شوند. همچنین در انتها شیشه یا مصالح پرکننده دیگر در داخل فریم‌های آلومینیومی قرار می‌گیرند.

  • سیستم یونیتایزد:

در این روش تقریبا تمامی کارهای ماشین کاری و مونتاژ و … در داخل کارخانه انجام می شود  و نمای کرتن وال در قطعات کوچکتری طراحی و تولید می‌شود که ما بتوانیم آنها را نصب کنیم. شایان ذکر است که در این روش کیفیت اجرا مدام کنترل می‌شود و نتیجه بهتری در اجرای کار به ما خواهد داد.

اشتراک گذاری کنید
امتیاز دهید:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
برخی از پروژه های ما
مصاحبه اختصاصی مدیریت شرکت نگاه درخشان البرز(NDA) در مجله ساختمان

مصاحبه اختصاصی مدیریت شرکت نگاه درخشان البرز(NDA) در مجله ساختمان

22 تیر 1398
2,750 بازدید
شیشه های سان انرژی در معماری

شیشه های سان انرژی در معماری

26 تیر 1396
6,243 بازدید
شیشه های ضد گلوله یا ضد سرقت

شیشه های ضد گلوله یا ضد سرقت

26 تیر 1396
5,558 بازدید